Kraft Finans satsing på næringseiendom har vært en stor suksess, og blitt et ettertraktet produkt blant kundene.

Nå er satsingen omtalt i E24. Under tittelen, «Maaseide-selskap byr på utbyttefest for andre år på rad», kan du lese at kunder i Kraft Finans, som har investert i næringseiendom, fikk utbetalt totalt 55 millioner kroner i utbytte i 2020. De siste to årene har kundene dermed fått utbetalt 118 millioner kroner i utbytte. Noe som tilsvarer et gjennomsnittlig årlig utbytte på 7-8 prosent.

Siden Kraft Finans startet opp sin eiendomssatsing, har kunder av selskapet investert i 21 eiendommer, med en totalpris på 6 milliarder kroner. Av dette har det blitt spyttet inn 1,5 milliarder i egenkapital. Eiendommene har i dag rundt 325 millioner kroner i årlige leieinntekter.

– Investering i næringseiendom har vært – og er fortsatt – en viktig satsing for oss. Vi ønsker at våre kunder skal bygge opp en god bredde i sine investeringer, og eiendom er et produkt som bidrar til dette – spesielt i en tid hvor det er mye uro i aksjemarkedet, sier Sveinung Byberg, administrerende direktør i Kraft Finans, til E24.

For bare noen måneder siden gjorde kundene i Kraft Finans sin desidert største eiendomsinvestering noensinne. I samarbeid med Njord Securities AS, la kundene 930 millioner kroner på bordet for Lillehammer Etatbygg, hvor Statens vegvesen leier hele bygget.

– Emisjonen ble fulltegnet før halvparten av tegningsperioden var unnagjort, altså på rekordtid. Dette viser igjen at kundene våre synes det er veldig attraktivt å investere i næringseiendom med statlige leietakere på lange kontrakter, sier investeringssjef Stian Pedersen.

Her kan du lese hele saken i E24:

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/7K0Wk8/maaseide-selskap-byr-paa-utbyttefest-for-andre-aar-paa-rad