Bergen politistasjon vest er et av byggene som Kraft Finans’ kunder har kjøpt.

Kraft Finans’ eiendomssatsing er i dag omtalt i Stavanger Aftenblad og E24.

– Vi har kjøpt flere eiendommer med statlige leietakere, og for kundene har dette fungert som en ekstra sikkerhet i koronakrisen. Næringseiendommer er et av de mest etterspurte produktene hos kundene, og er noe vi kommer til å satse på også framover, sier administrerende direktør Sveinung Byberg i Kraft Finans til Aftenbladet.

I artikkelen, som du kan lese her, kan du blant annet lese om to nye eiendommer som Kraft Finans’ kunder har kjøpt.  Det dreier seg om to politistasjoner – i Molde og i Bergen. Den i Bergen ligger i Fyllingsdalen og heter Bergen vest politistasjon.

Prisen for de to politistasjonene er 351,5 millioner kroner, hvor 72 prosent av leieinntektene kommer fra offentlige leietakere.

I tillegg kan du lese at Kraft Finans, i samarbeid med Njord Securities AS, er i sluttforhandlinger om en eiendom til en pris på rundt 1 milliard hvor 100 prosent av leieinntektene kommer fra statlige leietakere på lange kontrakter.

– En eiendom til 1 milliard er naturligvis et veldig stort prosjekt for oss. Selv om situasjonen i verden fortsatt er litt urolig, er vi trygge på at dette kan bli en god investering. Dersom vi gjennomfører handelen vil vi ha rundt 70 prosent statlige leietakere i eiendomsporteføljen vår. Dette skaper trygghet og stabilitet, sier investeringssjef i Kraft Finans, Stian Pedersen, som viser til de mange sakene den siste tiden hvor gårdeiere sliter med å få inn inntekter på grunn av at leietakerne har måttet stenge eller mistet mye av omsetningen.

– Offentlige leietakere er ikke rammet i like stor grad som privat. Og nettopp derfor er heller ikke våre eiendommer så utsatte i denne krisen.

I fjor gikk eiendomsinvesteringene til Kraft Finans så bra at kundene som har investert i eiendom fikk utbetalt 63 millioner kroner i utbytte fra eiendomsselskapene – en avkastning på 10,6 prosent.

– Eiendomsselskapene har planer om å betale ut utbytte også i år, sier Sveinung Byberg.

Ønsker du mer informasjon om våre kommende prosjekter innen eiendomsinvesteringer kan du kontakte oss ved å sende en epost til: informasjon@kraftfinans.no

Her kan du også lese mer om eiendom som investeringsprodukt og våre tidligere eiendomsinvesteringer.