Kristian Willumsen er ny daglig leder ved det nystartede Kristiansand-kontoret.

Kraft Finans har lenge hatt som mål å etablere seg på Sørlandet, og nå er vårt nye kontor i Kristiansand åpnet. 
– Jeg har alltid hatt et spesielt forhold til Sørlandet, og derfor er jeg veldig glad for at kontoret i Kristiansand nå er på plass. Kraft Finans har et bredt spekter av produkter som jeg tror sørlendingene vil finne interessante, og jeg tror mange vil finne eiendomssatsingen vår ekstra spennende sier Bjørn Maaseide.

Åpningen av kontoret i Kristiansand gjør at selskapet nå trygt kan si at de er landsdekkende. Kraft Finans er allerede lokalisert i Oslo, Trondheim, Bergen, Sandnes, Tromsø, og Ålesund. Kontoret i Kristiansand blir dermed det sjuende kontoret i Norge.

Det nye kontoret skal ledes av Kristian Willumsen, som har solid erfaring innen formuesforvaltning.

– Jeg gleder meg til å presentere Kraft Finans’ produktspekter for sørlendingene, og vi har allerede ansatt flere nye formuesforvaltere som har lang fartstid innen regionens finansmiljø.

2000 kunder
Kraft Finans forvalter i dag over fem milliarder kroner på vegne av over 2000 kunder. Kundenes investeringer er hovedsakelig plassert i fondsporteføljer, aksjer, eiendom og selskapets egen fondsforvaltning, som i dag består av fondene Kraft Høyrente og Kraft Global.

Nylig gjennomførte analyse- og rådgivingsselskapet INNSIKT (tidligere Markedsføringshuset) en kundeundersøkelse rettet mot kunder i Kraft Finans. Selskapet leverer ifølge kundene jevnt over bra på alle fasene i samarbeidet, og gir selskapet en imponerende score på 81 poeng av 100 mulige. Den høye scoren på kundeundersøkelsen gir Kraft Finans en AAA-rating i kundetilfredshet.

– Kraft Finans har allerede flere kunder fra Sørlandet, og derfor er det veldig bra at vi nå får eget kontor i Kristiansand. Nå kan vi enklere tilby formuesforvaltning til enda flere sørlendinger. Spesielt investering innen næringseiendom har blitt et av våre mest etterspurte produkter i denne landsdelen, sier Willumsen.

Prosjekt med 20-årige leietakere
Det passer ekstra bra at selskapet lanserer et rykende ferskt eiendomsprosjekt samtidig med åpningen av det nye kontoret i sør.

Det nye eiendomsprosjektet blir det 26. i rekken som Kraft Finans tilbyr kundene sine. Denne gangen er det et prosjekt som består av seks eiendommer som leies ut i Scandza-konsernet. Dette er eieren av blant annet Synnøve Finden, Sørlandschips og Leiv Vidar.

– 20-årige leiekontrakter med så solide leietakere gir kundene våre langsiktig trygghet. Som rådgivende selskap er nettopp det noe vi er veldig opptatt av. Vi tror denne investeringen vil være attraktiv for både eksisterende og potensielt nye kunder fra agderområdet, sier Willumsen.

Det nye prosjektet er strukturert slik at selskapet fortsetter som både leietaker og medeier av eiendommene. De vil derfor bli sittende igjen med en eierandel på 34 prosent.

– Det skaper en ekstra trygghet at Scandza blir med videre på eiersiden. Dette er en unik mulighet for kundene å co-investere med et selskap som kan vise til en imponerende veksthistorikk. Det er også verdt å merke seg at leiekontraktene sikrer at det er leietaker som dekker alle eiendomskostnader som forsikring, vedlikehold, eiendomsskatt, oppgraderinger og utskiftninger. Dette gir betydelig merverdi for kundene våre, sier Willumsen.

Eiendommene er lokalisert i Namsos, Tolga, Alvdal, Hønefoss, Göteborg og Strömsnäsbruk.