Politistasjonen i Molde er ett av to nye næringsbygg som Kraft Finans’ kunder har investert i.

På vegne av selskapets kunder, og i samarbeid med Njord Securities AS, har Kraft Finans kjøpt to nye næringseiendommer. Denne gangen er det to politistasjoner – i Molde og i Bergen. Prisen for de to politistasjonene er 351,5 millioner kroner, hvor 72 prosent av leieinntektene kommer fra offentlige leietakere.

– Vi har på vegne av kundene våre de siste årene kjøpt flere eiendommer med statlige leietakere, og for kundene har dette fungert som en ekstra sikkerhet i koronakrisen. Næringseiendommer er et av de mest etterspurte produktene hos kundene, og er noe vi kommer til å satse på også framover, sier administrerende direktør Sveinung Byberg.

Kraft Finans’ kunder har de siste fire årene investert i 20 forskjellige næringseiendommer, til en samlet verdi av 5 milliarder kroner. I fjor gikk eiendomsinvesteringene til Kraft Finans så bra at kundene som har investert i eiendom fikk utbetalt 63 millioner kroner i utbytte fra eiendomsselskapene – en avkastning på 10,6 prosent.

– Eiendomsselskapene har planer om å betale ut utbytte også i år, sier Sveinung Byberg.

For tiden er Kraft Finans, i samarbeid med Njord Securities AS, i sluttforhandlinger om en eiendom til en pris på rundt 1 milliard kroner, hvor 100 prosent av leieinntektene kommer fra statlige leietakere på lange kontrakter.

– En eiendom til 1 milliard er naturligvis et veldig stort prosjekt for oss. Selv om situasjonen i verden fortsatt er litt urolig, er vi trygge på at dette kan bli en god investering. Dersom vi gjennomfører handelen vil vi ha rundt 70 prosent statlige leietakere i eiendomsporteføljen vår. Dette skaper trygghet og stabilitet, sier investeringssjef i Kraft Finans, Stian Pedersen.

Ønsker du mer informasjon om våre kommende prosjekter innen eiendomsinvesteringer kan du kontakte oss ved å sende en epost til: informasjon@kraftfinans.no

Klikk her for å lese mer om eiendom som investeringsprodukt.

Her kan du klikke deg inn på tidligere eiendomsinvesteringer.